24.05.2018

Protectia datelor

Asociatia Comunitatea Musulmana Ahmadiyya din Romania incearca sa protejeze cat mai mult posibil dreptul privind confidentialitatea utilizatorilor site-ului. Intentia noastra este aceea de a va oferi D-voastra, utilizatorul site-ului, o experienta online sigura, care nu va va afecta negativ viata personala. In acest sens, depunem toate eforturile necesare pentru a ne asigura ca informatiile pe care le introduceti in baza noastra de date sunt utilizate exclusiv in scopurile gandite de D-voastra.

Site-ul www.ahmadia.ro (denumit in cele ce urmeaza “Site-ul”) este un site de informare creat cu scopul de a introduce credinta islamica in randul comunitatii fara a se limita la membrii Asociatiei Comunitatii Musulmane Ahmadiyya din Romania. In sensul acesta, in cuprinsul site-ului veti gasi articole, subiecte religioase si diferite link-uri utile, toate avand menirea sa ofere o paleta cat mai mare de informatii.

Site-ul nostru nu este adresat persoanelor sub 18 ani. Nicio persoana cu varsta sub 18 ani nu trebuie sa ofere nicuin fel de informatii personale pe site-ul nostrum; nicio informatie personala a persoanelor sub 18 ani nu va fi colectata cu buna stiinta. Daca aveti sub 18 ani, nu oferiti nicio informatie pe acest Site si va rugam sa nu accesati Site-ul. Daca aflam ca am colectat sau primit informatii personale de la persoane sub 18 ani fara acordul parintilor, vom sterge informatiile respective.

Prin navigarea pe site-ul sau prin contactarea noastră declarati că ati fost informat în mod adecvat asupra prelucrării datelor prin parcurgerea acestui document.

Definitii

Când spunem „GDPR” ne referim la Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”);

Potrivit legislației, D-voastra, în calitate de vizitator al site-ului sunteti o „persoană vizată”, adică o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Datele cu caracter personal pe care le prelucram

Cand accesati Site-ul, in calitate de utilizator, nu vom prelucra informatiile cu caracter personal de natura sa identifice in mod clar o anumita persoana.

Datele cu caracter personal pe care le prelucram, prin intermediul Site-ului, sunt date colectate automat.

Cand vizitati Site-ul, colectam automat anumite informatii, care includ, dar nu se limiteaza la adresa D-voastra de IP, informatii cookie (Citeste  Politica de Cookie), mai exact data si ora la care ati accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul pe care le folositi si informatiile despre sistemul de operare al computerului D-voastra, cum ar fi setarile privind limba si locatia de unde accesati Site-ul nostru.

In interiorul Site-ului nu se poate crea cont de utilizator iar datele colectate de noi in mod automat nu sunt colectate in scopul efectuarii de conturi de profil.

Colectarea si utilizarea datelor cu caracter personal de catre Site. Scopul colectarii

Site-ul utilizeaza informatiile D-voastra cu caracter personal stocate – detaliile furnizate  automat si activitatea pe care ati desfasurat-o pe site-ul nostru – in special pentru a va usura accesul pe site, pentru a imbunatati Site-ul si a crea o experienta personalizata.

Este posibil sa folosim datele dumneavoastra cu caracter personal exclusiv pentru urmatoarele scopuri (”Scopuri autorizate”):

A. Imbunatatirea calitatii serviciilor noastre

Ne straduim in mod constant sa ne ducem la indeplinire scopul Asociatiei si este posibil sa folosim datele cu caracter personal in scopuri analitice, pentru a optimiza si personaliza site-ul nostru online, conform nevoilor D-voastra, transformand site-ul nostru intr-unul mai usor de utilizat si mai agreabil si cuprinzator.

B.  Preluarea apelurilor

Cand utilizati liniile noastre telefonice cu scopul de a ne contacta sau cand va contactam noi prin telefon ca urmare a solicitarii transmise de D-voastra, nu vom inregistra apelul dar vom prelucra datele personale furnizate telefonic de catre D-voastra.

C. Scopuri juridice

Este posibil sa utilizam datele D-voastra pentru a ne respecta obligatiile legale.

De asemenea, este posibil sa va utilizam datele, daca este necesar, cu scopul de a respecta ordinele instantelor de judecata si de a ne urmari si a ne apara drepturile legale.

Temeiurile legale pentru prelucrarea datelor tale personale

Este posibil sa va folosim informatiile pentru interesele noastre legitime, pentru a iti putea oferi cel mai bun si adecvat continut al site-ul web, pentru a imbunatati continutul site-ului nostru web si pentru preluarea apelurilor si in scopuri juridice.

Distribuirea si divulgarea informatiilor cu caracter personal

Ca regula, Site-ul nu va furniza (prin vanzare sau inchiriere) catre terti informatiile tale cu caracter personal provenite din Site. Cu toate acestea, Asociatia Comunitatii Musulmane Ahmadiyya din Romania va transmite informatiile provenite din Site catre terti, cand acest lucru este necesar in scopul prelucrarii datelor, cum ar fi urmatoarele cazuri:

  1. 1. Autoritatile competente

Este posibil sa divulgam date cu caracter personal institutiilor care aplica legea, in masura in care acest lucru este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru prevenirea, depistarea sau urmarirea penala a infractiunilor si a fraudelor sau daca suntem altfel obligati, prin lege, sa facem acest lucru. Este posibil sa fim nevoiti sa divulgam date cu caracter personal catre Autoritatile competente pentru a ne proteja si a ne apara drepturile sau drepturile Asociatiilor Musulmane Ahmadiyya.

  1. 2. Alte situatii

In anumite situatii specifice, cand colectam datele D-voastra cu caracter personal, este posibil sa va cerem consimtamantul pentru transmiterea respectivelor date catre terti. In acest caz, va vom informa cu privire la o astfel de prelucrare si nu vom efectua transmiterea datelor inainte de a obtine consimtamantul D-voastra.

  1. 3. Persoanele imputernicite cu prelucrarea datelor personale

Pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, putem utiliza persoane imputernicite pentru prelucrarea datelor personale, precum furnizori de solutii IT necesare pentru managementul si functionarea Site-ului. Vom incheia acorduri pentru prelucrarea datelor cu caracter personal cu toate persoanele imputernicite cu prelucrarea datelor personale, care vor include clauze corespunzatoare, care sa ne asigure ca acestea isi asuma obligatiile de a prelucra datele cu caracter personal (inclusiv obligatia de a le sterge) in acord deplin cu legile aplicabile.

4. Altor părţi cu consimţământul sau la instrucţiunile tale.

În afara dezvăluirilor descrise în prezenta Politică, este posibil să transmitem informaţiile terţilor cărora consimţiti sau solicitati in mod expres să efectuăm o asemenea dezvăluire.

Durata stocarii

Datele D-voastra cu caracter personal vor fi sterse in momentul in care nu mai sunt necesare, in mod rezonabil, Scopurilor autorizate sau atunci cand va retrageti consimtamantul (acolo unde este cazul) si nu mai este necesar, din punct de vedere legal, ca noi sa mai stocam in continuare aceste date. Cu excepția situației în care legea prevede altfel, de regulă vom prelucra datele Dvs. pe perioada maxima de 6 luni calculata de la data inceperii prelucrarii pentru fiecare data personala colectata. Am implementat masuri tehnice pentru ca stocarea datelor sa fie efectuata pentru maxim 6 luni.

Securitatea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt securizate impotriva amenintarilor si noi ne asiguram ca acestea sunt protejate de o infrastructura IT si masuri de securitate corespunzatoare.

Daca descoperim orice incalcare a datelor cu caracter personal, care prezinta un risc pentru drepturile si libertatile D-voastra, vom informa Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Veti fi informat cu privire la incalcarea datelor tale cu caracter personal, daca acest lucru duce la un risc ridicat pentru drepturile si libertatile D-voastra.

Drepturile dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Aveti urmatoarele drepturi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal:

  1. Dreptul de a va accesa propriile date cu caracter personal.
  2. Dreptul de a va corecta propriile date cu caracter personal inexacte.
  3. Dreptul de a restrictiona prelucrarea propriilor date cu caracter personal. Acest drept este disponibil pentru D-voastra atunci cand:
  • contestati exactitatea propriilor date cu caracter personal pe care le prelucram;
  • prelucrarea datelor D-voastra cu caracter personal este nelegala;
  • nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar D-voastra ni le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  • v-ati opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor D-voastra.
  1. Dreptul la portabilitatea datelor:

Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc și pe care ni le-ati furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:

(a) prelucrarea se bazează pe consimțământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR; și

(b) prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

Atragem atentia ca datele care nu sunt stocate de site nu vor putea fi furnizate pentru a se porta.

  1. V.        Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afectează în mod similar într-o măsură semnificativă

Nu aveti acest drept în cazul în care decizia:

(a) este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între D-voastra și un operator de date;

(b) este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

(c) are la bază consimțământul D-voastra explicit.

In cazul in care aveti intrebari cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal sau daca doriti sa ne trimiteti o cerere sau sa va exercitati oricare dintre drepturile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la info@ahmadia.ro.

Vom analiza fiecare cerere si va vom informa cu privire la actiunile intreprinse, in cel mai scurt timp posibil, in termen de maximum o luna de zile. In cazul in care vom avea nevoie de mai multe informatii de la D-voastra sau daca intampinam dificultati in solutionarea cererii D-voastra, va vom informa fara intarziere cu privire la faptul ca avem nevoie de mai mult timp pentru a efectua o analiza corespunzatoare a cererii D-voastre.

In cazul in care veti considera ca nu am reusit sa va solutionam toate cererile sau daca nu sunteti multumit de raspunsurile noastre, puteti depune o petitie la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Puteti, de asemenea, sa apelati la instantele de judecata. Incurajam rezolvarea cererilor pe cale amiabila.

Furnizori terti/LINK-uri externe

Acest site contine link-uri catre site-uri ale altor organizatii din comunitatea internationala musulmana. Link-urile externe sunt inserate cu scopul informarii utilizatorilor nostri asupra diferitelor conferinte, evenimente, publicatii precum si asupra oricaror materiale pe care le consideram de interes comunitatii musulmane. Veti observa ca ati accesat site-ul unui furnizor tert deoarece design-ul site-ului tert va fi diferit , iar continutul din bara de adrese a browser-ului se va schimba. Link-urile externe sunt vizibile si clare la sectiunile „Biblioteca Virtuala”, „Site-uri straine”  , „Ceremonii de Vineri” si „Galerie” . Noi nu avem access sau control asupra cookie-urilor sau alte caracteristici pe care site-urile terte le pot utiliza, de asemenea informatiile practicate de site-uri terte nu sunt guvernate de Politica noastra de confidentialitate. Vă sfătuim să verificați practicile în materie de confidențialitate ale site-urilor respective. Nu suntem responsabili pentru modul de utilizare sau utilizarea necorespunzătoare a informațiilor puse la dispoziție de D-voastra pe site-urile respective. Vă încurajăm să nu furnizați informații cu caracter personal fără a verifica Declarația privind politica de confidențialitate a site-urilor respective. In acest sens, aratam ca nu transmitem datele cu caracter personal obtinute de Site catre site-urile din link-urile externe, fara un consimtamant expres al fiecarui utilizator.

Utilizare nepermisa a site-ului.

Puteți utiliza site-ul nostru numai în scopuri legale. Nu puteți utiliza site-ul nostru:

  • Să desfășurati activități care au ca obiect sau efect rănirea comunității musulmane Ahmadiyya sau a oricărui membru al acesteia.
  • În orice mod care produce o incalcare a vreunei legi sau reglementare locală, națională sau internațională aplicabilă.
  • În orice mod care este ilegal sau fraudulos sau are vreun scop sau efect ilegal sau fraudulos.
  • În scopul de a dăuna sau de a încerca să dăuneze minorilor în vreun fel.
  • Să trimiteți, să primiți cu bună știință, să încărcați, să descărcați, să utilizați sau să refolosiți orice material care nu respectă cerințele legale.
  • Să transmiteti cu bună știință orice date, să trimiteti sau să încarcati orice material care conține viruși, cai troieni, viermi, înregistrări de tip keystroke, spyware, adware sau orice alte programe dăunătoare sau cod de computer similar conceput să afecteze negativ funcționarea oricărui software/ hardware.

Despre noi

Operatorul responsabil cu prelucrarea datelor D-voastra cu caracter personal, conform descrierii din prezenta Politica de confidentialitate, este Asociatia Comunitatea Musulmana Ahmadiyya din Romania inregistrata in Registrul national al persoanelor juridice fara scop patrimonial de pe langa Judecatoria Sector 4 Bucuresti sub nr. 9105/A/2008, avand sediul social in Bucuresti, Intrarea Smarandei nr.11, sector 4, Romania, e-mail: info@ahmadia.ro

Amendamente la Politica de protectie a datelor personale

In cazul in care hotaram modificarea prezentei notificari, pentru a furniza o mai buna protectie a drepturilor si datelor D-voastra cu caracter personal, vom publica noua versiune aici, iar aceasta va inlocui versiunea actuala.

Ar trebui să verificați ocazional această politică pentru a vă asigura că știți despre cea mai recentă versiune care se va aplica de fiecare dată când accesați acest site.

Va multumim pentru increderea pe care ne-o acordati cu privire la datele D-voastra cu caracter personal si pentru ca ati alocat o parte din timpul D-voastra citirii notificarii noastre cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati daca aveti intrebari legate de informatiile de mai sus.

Prezenta Politica de confidentialitate se aplica din data de 25.05.2018.

 

 

Dragoste pentru toti, ura pentru nimeni


Copyright © 2018 www.ahmadia.ro Toate drepturile rezervate
Politica de confidentialitate   Politica cookie